Blog

7 Trucs voor de beste profielfoto

7 Trucs voor de beste profielfoto - Datingsite Casido

Bij een goede datingsite profiel is de eerste indruk is het belangrijkste, in het echt en online. Net zoals je een aantrekkelijke persoon tegenkomt, valt je oog op een goede profielfoto. Neem daarom de tijd om mooie en goede profielfoto’s van jezelf te maken, want hiermee kom jij het beste voor de dag. Wij geven in dit artikel tips voor de beste datingsite profielfoto!

1. Maak foto’s in de zomer

Uit Onderzoek van datingsites is gebleken dat 60% van de mannen en 82% van de vrouwen als aantrekkelijker werd gezien op foto’s die gemaakt zijn in de zomer, in vergelijking met foto’s in de winter.

2. Wees vrolijk

Zorg voor een echte lach en niet een nep lach. Liefst een lach waarbij je tanden zichtbaar zijn. Onderzoekers ontdekten dat een blije gezichtsuitdrukking zelfs relatieve onaantrekkelijkheid kan compenseren. Dus als je je zorgen maakt over je uiterlijk, lach dan. Ontspan je gezichtsspieren, denk aan leuke herinneringen en lach naar de camera.

3. Datingsite profielfoto: Maak foto’s vlak voor zonsondergang

Ben je van plan om foto’s binnen te maken, let dan goed op de belichting. Licht van bovenaf – zoals de lampen in de meeste kamers – draagt bij aan een vale huid en kringen onder de ogen en dit wil je natuurlijk niet. Maak ook geen foto’s met een flits erop: de flits van de camera maakt je uiterlijk veel ouder volgens data-analyse door onderzoekers. Dat verblindende kunstlicht zorgt namelijk voor schaduwen en benadrukt oneffenheden. Het beste is om je foto’s buiten te maken. Professionele fotografen weten dit al heel lang: de beste tijd om een foto te maken is net na zonsopgang of vlak voor het zonsondergang is. Dat zachte gouden licht versterkt namelijk kleuren en zorgt ervoor dat alles – ook jij – er beter uitziet.

4. Laat minimaal 4 foto’s zien

Een profielfoto van je gezicht en een foto waar je helemaal op te zien bent. Daarnaast foto’s waarop duidelijk wordt wat jouw interesses zijn. Mensen willen zien wie jij bent en wat je hobbies zijn en wat je leuk vind en dat soort foto’s vormen dan een mooie aanleiding voor een gesprek. Bijvoorbeeld: een ‘actie’ foto – terwijl je iets aan het doen bent wat je leuk vindt – en een foto op een plek die een mooie herinnering laat zien. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je foto’s de juiste informatie over jou vertellen.

5. Maak heel veel foto’s

Het makkelijkst is als jij een voorraad geschikte foto’s hebt om te laten zien. Heb je die niet, neem dan de tijd om goede foto’s te maken van jezelf voor een goede datingsite profielfoto. Vraag een vriend of vriendin om foto’s van je te maken. Zoek een leuke plek, let erop dat de belichting goed is, zet je over je jezelf heen, een rechte houding, buik in en schieten maar. Raak niet onzeker door alle slechte foto’s: van twintig foto’s is er misschien een goed genoeg om te gebruiken.

7 Trucs voor de beste profielfoto - Datingsite Casido

6. De juiste houding

Als je je goed voelt en je hebt een geweldige outfit aan die je lichaam mooi laat zien, straal je zelfvertrouwen uit en dat komt over op je profielfoto. Gaat het poseren minder goed af, oefen dan voor de spiegel en voor de camera. Kijk online hoe bekende personen poseren en boots hun poses na. Als het om je armen gaat, zijn er maar twee dingen die je moet onthouden: laat ze niet slap naast je hangen en sla ze alleen tegen je lichaam als je wilt dat ze groter lijken.

7. Let op de achtergrond

Datingsite profielfoto’s worden nauwkeurig bekeken. Mensen beoordelen je op alles wat zichtbaar is in de foto: je uiterlijk, kleding en houding, maar daar blijft het niet bij. Alles op de achtergrond wordt ook bekeken. Zorg ervoor dat die achtergrond netjes is. Poseren op een badkamer of voor de vuile vaat haalt je niet op.

Datingsite profiel Extra tips:

Gebruik geen foto’s die ouder zijn dan een jaar op je datingsite profiel. Potentiële matches willen precies zien wie je nu bent op een datingsite profielfoto, niet hoe je er tien jaar geleden uitzag.

Ga zelf op zoek naar de liefde en neem een abonnement op datingsite Casido!